banner

Thursday, December 27, 2012

PERKEMBANGAN 31 MINGGU.. :)

As salam.. hye sume.. camat pagi!!
korg sume shat x?? aku xbpe nk shat lg..
still batuk lg.. huhu..
alhamdulillah.. alhamdulillah.. 
syukur sgt9..
aku skang dh 31 weeks..
ati berdebar2 jgk sbnrnye..
hehehe..
my little beby alhamdulillah.. 
masih aktif lg dlm perut aku nie..
menendang.. smpai senak jgkla perut aku nie kadang2..
lg2 my little beby nie suke sgt duk sblh kanan aku nie..
kdg2 rse geli xleh thn..
duk bersila kat bwh pn dh xleh dh..
kat tmpt ari2 tu dh terase sket..
aku berdoa agar my little beby shat sempurna..
dn selese dlm perut aku nie..
dn semoge allah swt permudahkan urusan bersalin aku nnti..
mggu dpn mgu aku check up..
31/12/12 aku check up kat KK..
dn 3/1/13 aku check up di HPJ..
yg xbestnye mse aku check up kat KK ade la 
date NIKAH aku!! huhuhu..
sblm nie aku plan mmg nk amek cuti 31/12/12 tu.. 
sbb nk g sambut 1st anniversary la konon2nye..
nk g ke PENANG!!
tp xdapek la nk g.. huhu..
sambut dkt2 sini jela.. 
jap je mse berlalu kn.. rsenye bru smlm aku nikah..
ekekekeke.. mood terlebih sudehhh!!!
aku nie asek duk membebel je kn..
meh la kte tgk perkembangan 31 minggu..

_______________________________________

Lengan bayi anda, kaki dan badan terus membesar - dan akhirnya sama padan dengan saiz kepala bayi anda. Beratnya lebih kurang 3.3. paun / 1.5 kilogram dan dia sudah kelihatan seperti bayi baru lahir. Ukuran panjangnya lebih kurang 16 inci / 41 sentimeter dari mercu kepala ke jari kaki. Anda mungkin sedar yang bayi anda tidak lagi bergerak sebegitu giat seperti dahulu. Jangan bimbang; dia tidak lagi mempunyai begitu banyak ruang dalam uterus anda. Selagi anda terasa dia menggeliang-geliut, anda tahu dia sihat sejahtera. Jangan tak percaya pula, dia masih perlu membesar lebih banyak lagi. Dia dijangka boleh naik berat badan dua paun / 900 gram lagi sebelum kelahiran. Organ bayi anda terus mematang dan dia membuang air kecil dari pundi kencingnya: Ini persediaan yang baik untuk melatih dia kencing selepas kelahiran. Tak lama lagi anda boleh meramal apakah yang diidam-idamkan oleh bayi anda - skan otak menunjukkan yang fetus mempunyai waktu-waktu tidur bermimpi pada bulan kelapan. Anda mungkin telah meningkat berat badan sebanyak tiga hingga empat paun / 1.3 hingga 1.8 kilogram pada bulan ini. Adalah normal bagi berat badan naik satu paun / 460 gram seminggu semasa trimester terakhir sebab bayi anda mengalami satu lonjakan pertumbuhan terakhir sebelum dia dilahirkan.

10 comments:

Nurul Husna said...

Rinie, lagi bape minggu je nak kuar kan..husna pun x sabar nak tggu baby husna membesar... :)

MrS dOdOt_ShyG said...

husna : a'ah husna.. lg bpe mggu je nk kuar.. berdebar2 jgk nie.. hehe.. rinie doakan husna dn beby shat slalu yer.. dn beby husna membesar dgn cpt.. hehe.. jge dri tau.. :)

Nurul Husna said...

nanti anak kita sebaya la yer... hehe

MrS dOdOt_ShyG said...

husna : a'ah la husna.. nnti ank kte sebaye.. hehehe.. :)

dhiera said...

dah 31w dah. xlama lagi~

MrS dOdOt_ShyG said...

dhiera : xlame je lg dhiera.. hehe.. doakan utk rinie yer.. :)

mrs gold said...

wat lebih kurang sama ngan MG la..MG lagi 3 4 ari nak masuk 32 minggu dah..dah jadi bulan ke 8 dah...semakin cuak lak rasanya :)

Maryam said...

salam kenal rinie..tahniah bakal jadi mommy tak lami lagi..=)

Lyranadya said...

Semoga selamat semuanya dear, jom follow my blog sambil buat bisnes okey ;)
Siapa nak tahu tentang bisnes online Premium Beautiful Korset dan macam mane nak jana income besar melalui this bisnes, dapat free trip dari company seperti Shanghai, Paris, Holland etc, dapat car fund and boley pilih nak pakai kereta ape, semuanya I boley explain. So, pm saya jika berminat nak tahu atau set appointment dengan saya. Nadia- 0179062795

http://lyranadya.blogspot.com/2012/12/why-i-choose-premium-beautiful-business.html

Ryn said...

dah lame x komen2 kati sini....anw...da nak kuar pon bby rinie kn....rny lak dah abes pantang..:)