banner

Wednesday, November 16, 2011

SGT TAK PUAS ATI!!

as salam untuk sume..
entry sblm nie aku ade ckp nk cte tntg kad utk mak aku kn???
meh sini aku nk cte.. ade ke yg nk bce??
xpela, jnji aku puas dpt cte kat sini..
cm nie... aku ade tgk website kad nie..
aku xnkla mention website 2..
nnti mengaibkan plak..
aku tgk kad kat situ sume cntik2..
dn tntula skali murah kn..
HQ die ade di melaka..
dn aku pilih agen die yg terdekat di PUTRAJAYA..
sbbnye sng aku nk g amek sndri..
xyah nk pos2 kn.. aku col pd 26/10/11
aku dh deal dgn die.. die emailkn aku borg pe sume..
dan keesokannya pd 27/10/11 aku bank in RM 150..
w/pn deposit cume RM 50 je.. 
sbbnye aku nie kn bk sgt dn mudah percayekn org 100%..
sbbnye aku tgk kat website tu sume kad2 yg dorg design,
kebanyakkannye mmg sgt cntik dn okey jer..
aku ckp aku nk kadnye dlm 15/11/11..
die ckp okey jer.. xde hal..
lpas dri date aku bank in deposit,
aku tgu2 design dri die..
smpai aku email byk kali..
tnye design kad aku dh siap ke lum.. 
die ckp dlm proses..
korg nk tau aku dpt draf design kad aku ble??
pd 10/11/11!!!!
bygkn bpe lame mase yg die amek tuk proses design kad aku??
aku xksahla kalu prosesnye lame tp designnye sgt SUPER!!
tp design yg aku dpt sebaliknye!! 
mengucap pnjg aku ble tgk draf design kad kawen aku!!
aku jd xpuas ati.. aku trus col HQ die di melaka..
dorg ckp agen di putrajaya dh keluar dri company dorg..
aku jd terkejut gler!!! aku cte la sumenye kat slah sorg staf kat situ..
staf situ ckp die mmg ade byk mslh.. 
aku xnk mention ape yg staf situ bgtau aku tntg perangai die!!
sgt memalukan dn mementingkan diri sndri!!
aku bengang la kn!! sket ati sume ade!!
aku mntk pndpt staf situ..
die bg pndpt suh cancelkn je..
tp aku fkir, kalu aku cancel, duit aku dpt blik ke x...
mane x nye deposit aku bg RM 150..
sbb aku percayekn org cm nie la jd nye..
aku msg org 2 ckp nk cancel..
sbb ade mkslh peribadi..
pastu aku mntk duit aku di pulangkan..
then die bls msg aku, deposit tidak dpt dipulangkan..
tuhan je yg tau cm ne ati aku skang nie!!
aku bls msg die lg, aku bank in deposit RM 150..
dlm perjanjian ckp deposit cume RM 50 je!!
trus die xbls msg aku!!
then keesokan ari nye 11/11/11,
aku dpt email dri die..
die ckp suh bg data2 tntg pembayaran deposit sume..
aku msih simpan lg slip bank tu..
sbb aku jenis yg ble dh bt pembayaran aku akan simpan!
die ckp akn bank in RM 100 dlm mase 7-10 hari bekerja..
bg aku dh ckup alhamdulillah die bg RM 100 blik..
w/pn RM 50 aku terbang.. tp xpela.. aku halal kn jela..
yg aku terkilan sgt draf design yg die bt 2!!
plan yg aku bg die copy paste je kat kad tu..
mmg hancur kad tu aku tgk!!
w/pn die xbgtau aku yg die dh xjoin lg dgn company tu xpe..
bt la design btl2.. tp bt design men ikt suke ati die jer!!
jgn aniaya org, xbk.. satu ari diri sndri akn dpt balasannye!!
dn aku nk berterima kasih kat staf dri HQ tu..
sbb die jnji nk bt kn aku kad..
die yg akn design kn..
die akn cube bantu aku..
thanks pd staf kat HQ tu..

*p/s : pesanan tuk korg.. korg jgn terlalu percayekn org..
akibatnye jd cm aku.. skang aku tgh png pale dgn kad tuk mak aku.. 
sbbnye nie dh bpe hb.. mak aku dh duk tnye2 nie..
sory ye mak ku cyg!! 

 kat bwh nie pic draf design kad yg aku dpt!!
korg nilaikan sndri.. pe pndpt korg!!







2 comments:

hafiz dan nadila said...

takutnyr jadi camtu.saba ye..thanks sudi share experience camni.so sume yang da bace akan jadi lebih alert pasni. =) tq

dOdOt_ShyG said...

huhu.. arap sume akn lbh alert lg.. jgn terlalu percayakan org 100%.. heee.. :)