banner

Wednesday, July 13, 2011

LAME DH MENYEPI SKANG TIMBUL BALIK!!! WINK.. WINK.. HEHE..

hola2... wuargghhhh.... lame gak aku menyepi.. skang baru nk timbul blik..
sbbnye terase mls nk hupdate blog nie.. ari2 asik xde mood je.. ari nie bru nk mule menghupdate blog...
ermmm... hape aku nk cte nie ek?? kdg2 smpai kering idea aku nk tulis blog nie.. 
kdg2 ade bnde nk cte tp ade ke org nk bce blog aku nie??? yela.. aku tgk blog org len rmai jerk follower nye.. tp aku nye blog cume ade bpe org je follower.. mau xsedih aku nie.. sape2 yg terbace blog aku nie, bg la support kat aku ek.. biar aku rse bersemangat sket.. wakakakaka.. poyo btl aku nie!!! btw aku nk kongsi cte psal mlm td nye cte.. tntg cte KHURAFAT... ermmmm.. not bad jgk la.. KHURAFAT VERSI DRAMA..


Sinopsis Drama Khurafat di Astro Ria channel 104 setiap selasa jam 10 malam ..
Drama bersiri seram terbitan Skop Production ini akan bersiaran sebanyak 13 episod. Mengisahkan Mastura dan Johan yang mengikat perjanjian sehidup semati dengan melakukan satu ritual menjamu darah mereka pada sebuah busut untuk mengikat perjanjian untuk sehidup semati. Sebagai balasan, hati mereka akan tertutup untuk jatuh cinta dengan orang lain. Malangnya, belum sempat Johan melamarnya, Mastura terlibat dalam sebuah kemalangan yang menyebabkannya koma. Kemudian Johan mula merasakan perubahan pada dirinya. Dia perlahan-lahan mula dapat lihat makhluk-makhluk dari alam lain seperti jin dan roh.
Plot drama bersiri ini dikembangkan apabila Johan, lakonan Zahiril Adzim mula menyiasat semula perjanjiannya yang dibuat bersama Mastura lakonan Nora Danish dengan mengetahui rahsia sebenar ritual yang dilakukannya di sebuah busut. Apabila darah dititiskan pada busut yang dijaga oleh penunggu, darah dan nyawa Johan dan Mastura juga disatukan. Jika salah seorang daripada mereka mati, pasangannya juga akan mati.
Johan mula panik. Doktor sudah mengesahkan Mastura mungkin tidak dapat diselamatkan dan hanya menunggu masa untuk “pergi”. Ini bermakna waktu Johan juga sudah suntuk. Johan mula mencari cara untuk menarik diri daripada perjanjian dengan penunggu busut. Johan belum bersedia untuk mati. Namun, Johan mula diganggu roh Mastura yang mahukan Johan membunuh diri agar mereka sama-sama dapat “berhijrah” ke alam seterusnya.
Pelakon-pelakon pun popular

Zahiril Adzim
Nora Danish
Dynas Mokhtar
Amar Baharin
Ok tengok trailer dia .. muzik seram … zasss

amacam dh tgk trailer die?? ok x?? hehehe... 
lbh kurg cmtula cternye.. tp ok gak cte nye mlm td.. tp aku tgk separuh jln daaa...
mate xlrt nk bukak dh.. trus t'tdo aku.. hehehe... ok la aku nk blah dlu..
aku akn cube menghupdate blog aku lg.. hehehe.. daaaa...

2 comments:

~ NANA ~ said...

dear...

i advice u, baik u cek balik u punye URL kat profile...coz semua yg u comment kat blog2 org mmg xley nak buka...

maybe tu slh 1 reason kot org xley nk singgah & comment2 ur blog :)

dOdOt_ShyG said...

yeke nana?? puas dh i godek2 i punye URL nie.. cm ne lg i nk buat pn xtau.. huhu.. xpe, i akn cube lg..
i baru lg blaja2 dlm dunia blog nie.. hehehe..

btw thanks ye dear.. :)